Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

Bodzaszörp

 

1 l vízbe feloldunk 1 kg cukrot, beleteszünk 1 vékony karikára vágott citromot. Belekeverünk 10 db bodzavirágot, 1 dkg citrom sót és 5 napig pihentetjük, többször felkavarjuk. Leszűrjük és palackozzuk.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Corvinus kávé

 

Hozzávalók: 1 tripla feketekávé, 1–2 kávéskanál kristálycukor, 3 cl Corvinus kakaós likőrbor, 2 evőkanál tejszínhab, 1 csipetnyi őrölt fahéj

 

Elkészítése:

 

1. Főzök egy erős tripla kávét (nescaféból is készíthetem).

 

2. A forró kávéba beleteszem a cukrot, beleöntöm a Corvinus likőrbort.

 

3. Az ital tetejére keményre felvert tejszínhabot teszek, és őrölt fahéjjal megszórom.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Martini koktélok

 

Hozzávalók:

Félédes Martinihoz: 2 jégkocka, 2/3 rész gin, 1/3 rész Martini Rosso, 1 citromkarika

 

Száraz Martinihoz: 2 jégkocka, 2/3 rész gin, 1/3 rész Martini Dry, 1 olajbogyó vagy citromszelet

 

Félédes Martinihoz: 2 jégkocka, 2/3 rész gin, 1/6 rész Martini Bianco, 1/6 rész Martini Dry, 1 cseresznye vagy meggyszem.

 

Elkészítése:

 

1. Koktélonként egy-két nagyobb jégkockát teszek a keverőpohárba, majd ráöntöm a gint és a vermutot. Keverőkanállal gyorsan összekeverem, és átöntöm egy nagyobb koktélos kehelybe. Citromkarikával díszítem.

 

2. A már ismertetett módon készítem. Nagy koktélos kehelybe átöntöm, és olívabogyóval vagy ennek hiányában citromhéjszelettel díszítem.

 

3. Az ismert módon keverőpohárba készítem, és nagyobb koktélos pohárba átöntöm. Cseresznye- vagy meggyszemekkel díszítem.

(Az arányok ízlés szerint változtathatók.)

________________________________________________________________

Csoki likőr

 

7 evőkanál cukrot, 7 evőkanál kakaót, 2 dl vizet összeforralunk, ha kihűlt 2 dl rumot, 2 tubus sűrített tejet belekeverünk.

______________________________________________