Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

 

Unikumos pulyka



Hozzávalók:
1 db pulyka
1 üveg Unicum

Elkészítés:
1. Vegyünk egy pulykát!
2. Egy pohár unicum.
3. Tegyük a pulykát a sütőbe!
4. Még két unicum.
5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre!
6. 3 unicum további.
7. Süssük a kapcsot be!
8. Most még tovum 4 univáb.
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10. Unicumot a másik palackot még.
11. Dugjunk pulykákat a homérumba!
12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
13. Süssük az unicumot még egy óráig!
13+1. "Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!..."
14. Pulykáljuk meg az puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
16. "Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!..."
17. "Kiskút, kerekes kút..."
18. Szeletum a pulyák darabbal többe!
19. Pusztuljunk tásztátum
20. Palackoljunk még egy unicum vevétet!
21. "Nyílára uccásik a krocsmrasumity!..."
22. Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket!
23. Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!

 

________________________________________________________________

 

Tüzes grill-tányér




-4 szelet sertéstarja,
- 1 zacskó mirelit kukorica,
- 2 paradicsompaprika,
- 1 nagy fej hagyma,
- 2 szál zöldhagyma,
- 2 babérlevél,
- cseresznyepaprika-krém,
- olaj,
- ecet,
- só,
- bors,
- cayenne-bors,
- őrölt köménymag

A tarjaszeleteket kiveregetjük. Borssal, cayenne-borssal, őrölt köménymaggal bedörzsöljük. Kevés cseresznyepaprika-krémmel bekenjük. A megtisztított hagymát felkarikázzuk, a szétmorzsolt babérral együtt a hússzeleteken szétosztjuk. Végül leöntjük kevés olajjal és alufóliába csomagoljuk. Egy-két napig pácoljuk. A fóliából kicsomagoljuk és faszénparázson vagy sütúben megsütjük. Sütés után sózzuk. Kukoricasalátával kínáljuk. Ehhez a mirelit kukoricát sós vízben megfőzzük, a paradicsompaprikát kockákra vágjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. A lecsöpögtetett kukoricát összekeverjük a többi zöldséggel, majd olajos-ecetes vinaigrette-mártással leöntjük és legalább egy órát érleljük.

 

________________________________________________________________

 

 

Sörös pulykasült



Hozzávalók:

- 4 pulykaszárny
- grill fűszerkeverék
- fokhagyma
- füstölt szalonna
- bacon
- sör

Elkészítés: A pulykaszárnyakat befűszerezzük a grill fűszerrel, megspékeljük fokhagyma- és füstölt szalonna szeletekkel. Tepsibe rakjuk, majd az egészet betakarjuk bacon-szeletekkel. Nyakon öntjük 1 üveg sörrel, letakarjuk fóliával, így sütjük 40 percig. Ezután levesszük a fóliát, és további 30 percig sütjük, miközben sörrel locsolgatjuk. Ropogós pirosra sütjük. Krumplipürével és sok-sok salátával tálaljuk.

________________________________________________________________

 

 

Saslik joghurtos salátával



Hozzávalók (4 személyre):

- 40 dkg sertés tarja
- 2 db kaliforniai paprika
- 20 dkg gomba
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- grill fűszerkeverék

A körethez:

- 1 db fejes saláta
- 1 pohár natúr joghurt
- 10 dkg márványsajt
- ízlés szerint só, bors

Elkészítés: A kockára vágott hozzávalókat hurkapálcára szúrjuk, ízlés szerinti sorrendben. Sütés előtt beszórjuk a grill fűszerkeverékkel, és egy órán át állni hagyjuk a hűtőben. Kerti grillsütőn puhára sütjük. A salátát megmossuk és négy felé vágjuk. A joghurtot összekeverjük a sajttal, a sóval és a borssal, majd ráöntjük a salátára.

_________________________________________________________________________

Ínycsiklandó csirkemell csíkok

 


Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, 15 dkg császárszalonna, 50 dkg csirkemellfilé, 1 doboz kukorica, 1 doboz borsó, só, bors, pici zsír
Elkészítése: Serpenyőben a zsírt felhevítjük. Megpirítjuk benne a hagymát, majd amikor már üveges, rádobjuk a csíkokra vágott császárszalonnát, s néhány percig együtt sütjük. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellfilét, a fűszereket és majdnem puhára pároljuk. Befejezés előtt rákanalazzuk a kukoricát és a borsót, és ha minden megpuhult hasábburgonyával tálaljuk.

 

 _________________________________________________________________________

 

Íjászhús



Hozzávalók:

- csirke- vagy pulykamell
- bacon
- hagyma
- grill fűszerkeverék
- tojás
- liszt
- olaj

Elkészítés: A húst kiklopfolom, de nem túl vékonyra (én a csirkemellet kettévágom, és még így is klopfolom egy kicsit), és a baconnel együtt kb. 1,5 X 1,5 cm-es négyzetekre vágom. (Előszeletelt baconből is jó, csak méretre kell vágni!) A hagymát kb. 3 mm vastag karikára vágom (legjobb hozzá a sonkahagyma.)
Hurkapálcikára vagy bambuszrudacskára felhúzom felváltva a hozzávalókat, majd megszórom grill fűszerkeverékkel, és kissé sűrű palacsintatésztában megforgatva kisütöm bő olajban. Bármilyen salátával, vagy rizzsel, esetleg krumplival isteni finom.

Jó tanács: kicsit levegősen húzgáld rá a hozzávalókat, hogy minden megsüljön benne. A nyárs hosszát te választhatod meg. (10-20cm) A nyársakat előtte való nap megcsinálod, hűtőben tárolod, másnap csak beleforgatod a palacsintatésztába, kisütöd, és elkönyveled a dicséreteket, milyen jó szakács is vagy.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bajor csülök



Hozzávalók:

- 2 db hátsó sertéscsülök (nem füstölt!!)
- 5 dl sör (világos)
- grill fűszerkeverék
- só
- bors

Elkészítés: A csülköket megmosom, majd enyhén fűszerezem: sózom, borsozom, illetve a grillfűszerrel átkenegetem. Az így előkezelt csülköket tűzálló cseréptepsibe helyezem és aláöntöm a sört. Ezután letakarom alufóliával, és 200 fokos előmelegített sütőben mintegy 1,5 óráig párolom. Kiveszem a tepsit a sütőből, eltávolítom róla a fóliát, majd jó erősen beszórom a grillfűszerrel. Ezután további fél órára visszateszem a sütőbe 180 fokon, fólia nélkül, majd kiveszem, csontig megszurkálom, hogy jobban átsüljön. Ezután visszarakom a sütőbe további 1 órára. Az idő letelte után kb. 15-20 percig grillezem, miközben 3-4 percenként meglocsolgatom a csülköket a tepsi aljában rotyogó sörrel. Ezután kiveszem, és egyben tálalom. Bármilyen körettel, salátával vagy kenyérre finom.