Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

Raffaelló

 

Hozzávalók: 0,75 dkg víz, 15 dkg cukor, 12 dkg margarin, 18 dkg tejpor, 10 dkg kókuszreszelék /+ 1 csomag/.

 

A vizet a cukorral gyöngyözésig főzzük. A margarint elkeverjük benne, utána a tejport és a kókuszreszeléket. Egy órára hűtőbe tesszük. Gombócokat formálunk, a közepébe fél diót, mogyorót vagy mandulát teszünk, és a kókuszreszelékben megforgatjuk.

 

VIGYÁZAT!!! A víz fél deci + negyed deci.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Nanuk szelet

 

Hozzávalók: 30 dkg porcukor, 4 tojás sárgája, 10 evőkanál víz, ezt jól összekeverjük és hozzáadunk 10 dkg diót, 20 dkg rétes lisztet, ½ csomag sütőport, 4 tojáshabját – ezt süssük.

 

Töltelék: ½ liter tej, 1 vaníliás cukor, 5 kanál liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 10 dkg dió

a tejet, a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük utána kikeverjük a porcukrot a vajjal. Ezt a két masszát összekeverjük és rátesszük a tészta tetejére.

 

Máz: 10 dkg csokoládé, 5 dkg vaj ezt felolvasztjuk és leöntjük a töltelék tetejére

 _______________________________________________________________________

  

 

Váratlan vendég krém

 

Hozzávalók: 8 dl tej, 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 1 cs. Vaníliás cukor, 2 dl búzadara.

 

Elkészítése: A búzadarát a tejben megfőzzük, 3 tojás sárgát elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a megfőtt darát és végül a tojások felvert habját. Azonnal öntsük üvegtálba, befőttel díszítsük. Hidegen és melegen egyaránt jó. 10 perc alatt elkészíthető.

___________________________________________________

 

Mézes krémes
 
 
Hozzávalók:
a tésztához: 5 dkg margarin
40 dkg liszt
1 kávésk. szódabikarbóna
15 dkg cukor
2 db tojás
2 evok. méz.

a krémhez:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
1 db citrom lereszelt héja és kipréselt leve
3 evok. búzadara
3 dl tej
egy kevés baracklekvár


A margarint, a tojást, a cukrot és a mézet összekeverjük és
gőz fölött felfőzzük. Amikor langyosra hűlt, a liszttel,
a szódabikarbónával összegyúrjuk és négy cipóra osztjuk.
A tésztát fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjuk és sütőlapon
vagy a tepsi lisztezett hátoldalán, egyenként megsütjük
(180 °C, laponként kb. 15 perc). Másnap töltjük.

A krémhez a tejből a búzadarával sűrű tejbegrízt főzünk.
A margarint a cukorral, a citrom levével és lereszelt
héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejbegrízt.
A lapot először baracklekvárral vékonyan megkenjük,
majd a krémmel megtöltjük a tortalapokat. A tetejét ízlés
szerint díszíthetjük: porcukrot szórhatunk rá vagy
bevonhatjuk csokoládémázzal


___________________________________________________

Kinder szelet

 

Tészta:

20 dkg porcukor

5 dkg vaj

2 evőkanál méz

2 db tojás

pici só

45dkg liszt

1 teáskanál szódabikarbóna

2 evőkanál tejföl

 

Ezeket összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőlük

 

Krém:

1 l tej

1 evőkanál liszt

3 cs. Tejszín ízű puding por

 

Ezt felfőzzük 2 dl tejfölt keverünk bele, mikor már olyan forró

20 dkg porcukor

20 dkg margarin

Ezeket habosra keverjük

A kihűlt pudingot hozzákeverjük az alapkrémhez.

Csoki máz a tetejére.

 

Kinder szelet 2

 

Tészta:

20 dkg porcukor

5 dkg vaj

2 evőkanál méz

2 db tojás

2 evőkanál kakaó

40 dkg liszt

1 kis kanál szódabikarbóna

Krém:

3 csomag tejszín ízű pudingpor

3 dl tejfül

4 evőkanál liszt

6 dl tej

20 dkg porcukor

20 dkg vaj

Csoki máz:

8 dkg vaj

8 dkg porcukor

1 evőkanál csoki pudingpor

1 evőkanál kakaó

1 evőkanál tej felfőzni

 

 

Elkészítése:

A hozzávalókat gőz fölött felolvasztani, majd hozzáadva 40 dkg lisztet és egy szódabikarbónát összekeverjük.

1 órát pihentetjük. 2 lapot sütünk.

Krém: A pudingot sűrűre főzzük a tejben a lisztel, és a tejföllel, ha kihűlt belekeverjük a porcukorral habosra kevert rámát.

Tetejére a csoki máz

 _________________________________________________________________________

 

Almás pite dióval és mákkal



Hozzávalók:
- 10 dkg zsír
- 1 kávéspohár cukor
- kevés tej
- 1 csomag sütőpor
- 50 dkg liszt

A töltelékhez:
- 1 kg alma lereszelve
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg darált mák
- kis cukor
- 1 káváskanál fahéj
- A tetejére:
- porcukor

Elkészítés: A zsírt és a cukrot kevéske tejjel kikeverjük, utána hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, és kizsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott lapot. A kis cukorral, fahéjjal, dióval és mákkal összekevert reszelt almát elegyengetjük rajta, majd ráterítjük a másik lapot. Villával megszurkáljuk, tejjel megkenjük, és megsütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

 

 ________________________________________________________________________

 

 

Keksz tekercs

 

        Hozzávalók: 60 dkg háztartási keksz, 20 dkg darált dió, 15 dkg kristálycukor, 3 dkg kakaó, 1 dl kávé, rum, annyi tej, hogy gyúrni lehessen.

Zsírpapíron (Vagy nagy nylonon) kisodorni, a krémet rákenni, összetekerni, hideg helyre tenni.

Krémje: 20 dkg vaj (vagy margarin), 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.

(Mindezt jól kikeverni!)